Вашата работа
е полесна со нас!

ПОЧЕТОК

Зошто им е важно на нашите клиенти да бидат дел од MGI Worldwide

Личен пристап

Партнерите на фирмите членки на MGI Worldwide се грижат лично за секој клиент. Во рамките на мрежата, меѓусебно градиме блиски пријателства кои се засноваат на лојалност, почитување и споделување на искуства. Ние нудиме личен пристап кој не може да се најде во големите фирми.

Претприемачки дух

Членовите на MGI Worldwide се средни претпријатија во приватна сопственост. Ние наидуваме на истите секојдневни деловни предизвици како и нашите клиенти и навистина знаеме што значи да се биде претприемач. Ние ги разбираме вашите деловни активности и вашите аспирации, а не само вашите сметки.

Глобално присуствo

MGI Worldwide е присутен на сите континенти и речиси во сите клучни економски центри во светот. Денес имаме членови во 82 земји, но утре може да ги има уште повеќе. Без оглед колку е сложено барањето на клиентот, MGI ќе има стручно лице кое ќе може да помогне.

Работиме на две локации во Белград, главниот град на Србија. Инвестициската клима на оваа локација значително се подобри во последните години и Светската банка ја прогласи за водечки светски реформатор. Тој е еден од најголемите и најбрзорастечките пазари во Југоисточна Европа, со своите законски регулативи и деловни услови кои постојано се подобруваат.

Нашиот тим во ДваДуката доо е кадровски и технички подготвен да им помогне на сите инвеститори кои планираат да инвестираат во пазарите на Србија и Западниот Балкан. Ние имаме богато искуство во обезбедување на гринфилд инвестиции и реализирање на големи субвенции обезбедени од Република Србија.

ПРОИЗВОДИ

Основи на дигиталната трансформација за нашите партнери

DDApps

Збир на апликации кои ни помагаат нам и на нашите клиенти да го направиме најдобриот избор.

DDArhiva

Системско решение за управување со документи за поддршка на Вашиот бизнис.

УСЛУГИ

Услуги кои ќе ви помогнат да го подобрите Вашето работење.

Сметководствo

Нашата основна дејност е сметководството. Се обидуваме да бидеме прецизни и точни. Ние сме подготвени да одговориме на сите прашања од нашите корисници и да им обезбедиме вистински информации.

Особено се грижиме за сметководствените правила. За клиентите кои ги применуваат, ние постојано ги следиме Меѓународните сметководствени стандарди.

За клиентите чие работење подлежи на ревизија, процесот на ревизија се спроведува во кооперација со водечките ревизорски компании.

Даночен консалтинг

Oбично размислуваме на следниов начин: „Сакам да платам данок, но сакам да бидам сигурен дека е тоа во согласност со законот и дека е тоа најнискиот возможен износ кој морам да го платам.“ Ние можеме да Ви дадеме одговори на ова прашање, можете да ги проверите своите даночни обврски за оптимизација на даноците и можеби постои простор да ги намалите своите даночни обврски и тие и понатаму да бидат во согласност со Законот.

Даночниот консалтинг исто така може да биде во форма на независно обезбедување на услуги, спроведување анализи и давање на предлози за оптимизација на даноците или потврдување на состојбата на постоечките финансиски сметководствени системи.

Ние на своите клиенти им нудиме анализа на контролирани трансакции меѓу поврзани страни (трансфер на плаќање) со дополнителен надомест.

Човечки ресурси

Човечките ресурси и евиденцијата за вработените е многу важен сегмент на секоја компанија, без оглед на големината.

Со цел документацијата неопходна при вработување на нов персонал да биде правно регулирана сè морате да имате опфатено со релевантните закони во врска со работниот однос.

ERP + BI + Контролa

Примената на ERP + BI + контрола претставува внимателно интегриран стратешки пристап на секоја компанија одделно.

Во согласност со светот на информации, сфативме дека една од најважните работи во секој бизнис е да ги имаме вистинските информации во вистинско време. 

Развој на работењето

Развој на работењето е активност за користење на стратешки можности за одредена деловна активност или организација.

На пример, преку градење на партнерства или на други комерцијални односи, или преку идентификување на нови пазари за производи и услуги.

Поддршка на подружниците

Доколку имате потреба за краток временски период да извршите некоја дејност на територијата на Република Србија, не морате да основате компанија, туку можете да извршите еднократна работа преку Вашата подружница.

ЦЕНИ

Најдете го вистинскиот план што ќе ги задоволи потребите на вашата компанија.

Oд €100/месечнo

Почетен пакет

 • За компании без приходи
 • 1-2 вработени + директор
 • со пресметан ДДВ
 • Слобден пристап на DDApps и DDAрхива
ИЗБЕРЕТЕ ПЛАН

Oд €250/месечнo

Професионален пакет

 • За компании со просечни приходи
 • Дo 5 вработени
 • во ДДВ систем
 • Слобден пристап на DDApps и DDAрхива
ИЗБЕРЕТЕ ПЛАН

Oд €500/месечнo

Пакет за претпријатија

 • За компании со високи приходи
 • Неограничен број на вработени
 • со пресметан ДДВ
 • Слобден пристап на DDApps и DDAрхива
ИЗБЕРЕТЕ ПЛАН

НАШИ КЛИЕНТИ

Нашиот тим

Ние сме тим на високо образувани и искусни професионалци!

Zoran Zeljkovic

Партнер & Даночен советник

Biljana Zeljkovic

Партнер, Советник за човечки ресурси

Ljubinka Kalinic

Сметководител

Ljiljana Mirovic

Сметководител

Zlata Nikolic

Референт за поддршка на клиенти

Anna Filka

Payroll специјалист за заработки и надоместоци

Maja Pribisic

Сметководител

ЗА НАС

Два Дуката ДOO работи од 2005 година со седиште во Белград. Според количината на приходот, повеќе години сме во првите 100 сметководствени компании на територијата на Република Србија.

Обезбедуваме комплетни услуги од областа на сметководството, книговодство, даночниот консалтинг, ERP консалтинг и работни односи. Ние сме целосно опремени со персонал и ресурси со кои можеме да ги задоволиме сите барања во овие области.

Toп 100

Според количината на приходот, повеќе години сме во првите 100 сметководствени компании на територијата на Република Србија.

Искуствo

Два Дуката ДOO работи од 2005 година со седиште во Белград.

Работно времe

Нашето работно време е официјално, од 8 дo 16 секој работен ден, но за нашите клиенти секогаш сме достапни.

Меѓународно

MGI Worldwide е меѓународна организација

Меѓународно сметководство

DvaDukata е членка на MGI Worldwide, една од 20-те водечки меѓународни сметководствени мрежи на независни ревизорски, сметководствени, даночни, правни и консултантски фирми, која ја обединува експертизата на речиси 10.000 професионалци на oколу 460 локации низ целиот свет. Нашето членство ни овозможува да бидеме во чекор со важните иновации, истовремено обезбедувајќи беспрекорна меѓународна услуга за секој од нашите клиенти на кои им е потребна поддршка во странство. Преку MGI Worldwide, нашата фирма има корист од поврзување со луѓе кои ги познаваме и им веруваме низ целиот свет. Можеме да ви помогнеме на вас и на вашиот бизнис со брз телефонски повик до еден од нашите колеги или со целосна понуда на услуги - што и да ви е потребно за вашиот меѓународен бизнис да биде успешен.

MGI Worldwide е мрежа за контрола на квалитетот и како и сите фирми-членки, нашите системи и процедури за обезбедување квалитет подлежат на ревизија во согласност со меѓународните стандарди.

За повеќе информации за MGI Worldwide, посетете www.mgiworld.com.

Обратете ни се

Aко сте заинтересирани за кој било од нашите производи и услуги, Ве молиме да не контактирате и ќе ни биде задоволство да работиме со Вас!

Преглед на најновите настани

Eве ги најновите настани и случувања во нашата компанија.

MGI European Meeting 2019 - Stockholm, Sweden 2019

Followed by Paris Meeting where we started our journey with a MGI Network, we were invited to be a part of ... Read More

12th June 2019

Filip Zeljkovic

MGI European Meeting - Paris, France 2018

Dva Dukata company joined a MGI World Wide Network Associate in the year of 2018, our younger partner in the ... Read More

16th June 2018

Filip Zeljkovic

Under Construction- More Insights Coming Soon

Click here to subscribe to weekly insights and stay up to date with news and events in our company.

Неделен преглед

Секогаш бидете први што ќе ги прочитате вестите за најновите случувања во нашата компанија.